Til minne om...

En nydelig nabo…

Først av alt: Tenk at denne bloggen; www.minnehage.blogg.no allerede er kommet inn på blogg.no sin liste over mest besøkte blogger i Norge! Dette gjelder for kategorien “familie” og “40+” der bloggen min i går kom direkte inn på 21. plass! Utrolig! Jeg som bare har blogget i godt og vel en uke… Jeg merker at ringene i vannet når stadig videre utover. Bloggen blir lest også andre steder enn i Bergen. Kjekt å vite at det fins noen der ute som leser det jeg skriver!

Da er det kanskje på tide med litt blomster…?

Se på denne aldeles nydelige stauden. Den blir nærmeste nabo til “Viktors hjørne”. Den vokser vis a vis, der jeg ikke har gjort noe spesielt for at den skal trives, bortsett fra at den står midt i solsteiken. For Oxalia ad. phylia elsker sol! Det viser den svært tydelig. Når det er pent vær og solstrålene treffer det usedvanlig myke og friskgrønne bladverket som mest av alt ligner et slags “fluffy skum”, da åpner planten kronbladene for å nye hvert eneste solgløtt.

På den annen side. Om det regner, er overskyet eller er surt og kaldt, gidder den eller ikke å åpenbare all sin prakt. Da “furter” den litt, virker lettere fornærmet – og vil på ingen måte åpne seg mot verden.

Oxalia er ganske liten. Når den ikke blomstrer, har den et aldeles praktfullt bladverk – som danner bortimot perfekte såter eller tuer. Den er en mester i å holde sirkelformasjonen ved like. Eneste dumme, foruten at den ikke alltid gidder å vise seg fra sin beste side, er at blomstringstiden er forholdvis kort. Et par tre uker, så er det over. Men det gjør egentlig ingen verdens ting fordi bladverket er helt spesielt. Utrolig dekorativ, langsomtvoksende staude.

Hos oss skal den i tillegg til å nyte stråler fra skyfri himmel, titte bort på hagen med alle de blå blomstene, hagen som skal minne oss om vår lille engel som avla oss et kort besøk, før han igjen dro videre.

Foto: John Steffensen 2006

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *