Til minne om...

Til minne om Gunnar

 

Min kjære, gode bror; Gunnar Frank Steffensen, sovnet stille inn etter lang tids sykeleie, lørdag 16. april. Gunnar ble bare 64 år gammel.

Han ble født i Bergen i 1946, fem år tidligere enn meg. Han var Viktors grandonkel.  

Gunnars yrkeskarriere dreide seg om regnskap og tall. Etter økonomisk gymnas startet han på regnskapsavdelingen på BMV (Bergens Mekaniske Verksteder). Da verftet ble nedlagt, fikk han jobb hos Petrovest Bailey. Til slutt endte han opp hos Aker. 

Gunnar var arbeidssom og pålitelig. Han var ordholden. Hadde han lovet noe, så stod han alltid ved sine ord. 

Gunnar tok seg selv ikke høytidelig. Det var aldri kjedelig å være sammen med ham. Han var viden kjent for sine morsomme påfunn. Da barna våre var små, og Gunnar var på besøk hos oss, stakk ungene i gaten innom, for å få et glimt av den morsomme broren min.

Han var glad i å reise, og det ble utallige sommerferieturer i Hi-Acen til Sør Europa. Han var også meget interessert i etnisk musikk, og hadde en stor CD-samling som i høyeste grad kan karakteriseres som musikk utenfor alfarvei. Jo mer eksotisk, jo bedre! Da vi var sammen i familiebesøk o.l., måtte vi alltid gjette oss frem til hvilket land den eksotiske bakgrunnsmusikken kom fra. Var det ikke fra Oman, så var det gjerne fra Kapp Verde eller Gambia. Og hvis det ikke var musikk som lød over stereoanlegget, så var det en eller annen radiostasjon som han hadde klart å stille seg inn på, gjerne fra andre siden av kloden. Han var svært radio-interessert mesteparten av livet.

Gunnar var heller ikke redd for utfordringer. I så måte gikk han undertegnede en høy gang. Ingen ting var farlig. Alt var spennende og gøy! Helt til han ble syk for noen år siden…

De siste årene bodde han på sykehjem, der han også sovnet stille og rolig inn lørdag formiddag.     

 Vi lyser fred over Gunnar Frank Steffensens minne!

 John

 

 

Foto: John Steffensen 2004

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *