Til minne om...

Englene på barneklinikken…

Noe gikk veldig galt i minuttene før Viktor ble forløst… Slik er vår opplevelse av det som skjedde. Hvorvidt dødsfallet skyldtes feilvurderinger eller menneskelig svikt, vil trolig den endelige obduksjonsrapporten gi svar på. Enn så lenge har vi mange ubesvarte spørsmål…

Når noe først gikk fryktelig galt, og gjenopplivingen av lille VIktor varte og rakk, der minutter artet seg som timer eller en liten evighet, var det i hvert fall noen som kom godt ut av det hele; personalet på nyfødtavdelingen på Barneklinikken. Vi føler at de strakk seg lenger enn langt for at Viktor skulle vinne kampen om livet, og de hvitkledde «englene» gjorde alt som stod i deres makt for å gjøre forholdene optimale for den lille familien; mamma, pappa og lille Viktor. 

Selv om nyfødtavdelingen er utrolig trangbodd, egentlig mye verre enn noen kan forestille seg, fikk den lille familien eget rom. To senger ble kjørt inn på det knøttlille værelset (spør ikke meg hvordan de klarte å buksere sengene  inn mellom diverse kuvøser, instrumenter, levegger, stoler og bord). I det lille rommet var det også plass til  Viktors seng med tilhørende scoop og instrumenter. 

I mange timer fikk mamma og pappa ha babyen mellom seg i «dobbeltsengen» – der de nå hadde en sterk opplevelse av at de var blitt en liten familie. For en stakket stund…

Vi har meget stor respekt og beundring for det som personalet på Barneklinikken gjorde, for at mamma og pappa skulle ha det best mulig sammen med sitt høyt elskede barn.

Takk for at du følger bloggen min. I morgen kommer et nytt innlegg om hvordan lille Viktor skal bli husket og hedret gjennom bestefars minnehage; «Viktors hjørne».

Ha en fin onsdag!  

 

 

 

Foto: John Magnus Steffensen 2011

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *