Blogg

Det fins ingen «delete» knapp for det å miste et barn…

 

Det sies at tiden leger alle sår. Jeg tror ikke det. Det er mulig at tingene fortoner seg annerledes når en får det på avstand, men enkelte hendelser klarer en ikke å slette helt. Det fins ingen «delete»-knapp for det å miste et barn. Heller ikke for det å miste et barnebarn…

Det som hendte med Viktor, var ikke bare uventet, det var også unødvendig. Noen ganger skulle jeg hatt lyst til å fortelle rette vedkommende hvilke konsekvenser en slik ulykksalig vurdering kan føre til. Jeg har en følelse av at de som bestemmer hvorvidt en fødsel skal settes i gang eller ei, hvorvidt en skal ta keisersnitt eller ei, ikke evner å sette seg inn i hvilke kort- og langsiktige skadevirkninger deres avgjørelser kan føre til. For mor og far, for søsken, for besteforeldre, onkler og tanter… «Vi måtte ha tatt mange keisersnitt om vi skulle ha reddet denne ene» sa vakthavende lege til mamma etter den fatale nedkomsten. Så la hun til: «Vi kan aldri vite hvem det er som ikke klarer seg!»

Nettopp en slik uttalelse burde være en vekker for den medisinsk ansvarlige… Kanskje skal det være nettopp derfor – at en aldri kan vite hvem det er som ikke klarer seg, som bør være rettesnor for når keisersnitt skal innvilges. I Viktors tilfelle pekte mange indikatorer i retning av keisersnitt som det eneste fornuftige tiltaket. Likevel ble dette aldri noe av. Unnfallenheten og håpet om at det hele sikkert kom til å gå bra, viste seg svært så skjebnesvangert. Det endte på ingen måte bra. Ikke bare for lille Viktor, men også for mamma, pappa, bror og nettverket rundt.

 

Jeg skriver nå på mitt eget nettsted; johnsteffensen.no  Klikk på navnet, så er du i gang. 

SISTE OPPDATERING:

26. april 2012 er det 15 måneder siden Viktor kom til verden. Vil du se hvordan «Viktors hjørne» ser ut nå, kan du klikke følgende lenke: MINNEHAGEN APRIL 2012

 

 

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *