Filosofi

Du kan forandre alt i verden, bare ikke andre mennesker…

 

Mennesker er sårbare. Gjennom hele livet søker de bevisst eller ubevisst et hjem hos hverandre. De ber om forståelse og anerkjennelse, om en hånd i sin hånd, om et blikk av tillit, om et gjestfritt hjerte…

Hvis de ikke finner menneskelig varme, ikke noe vennskap, er de dømt til å dø av indre kulde. Folk bærer med seg sår i sjel og hjerte, noen ganger sår fra år tilbake. Sår som ikke gror, fordi de stadig rives opp på ny.

Det ligger en grå sky av stille vold over mange menneskers liv, maktesløse mennesker som blir hjemsøkt av medmenneskers grusomme likegyldighet. 

Du kan forandre alt i verden, bare ikke andre mennesker. Det kan de bare gjøre selv. I århundrer har mennesker med makt forsøkt å forandre andre – alltid forgjeves. Dette er det store unyttige spill i menneskehetens historie. Bare når mennesker endrer seg selv, vil også andre kunne gjøre det. Skriver Phil Bosmans.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *