Hage

Fred og fordragelighet. Og litt til…

– Det er levende organismer vi har med å gjøre… Det kan holde en dag, en uke, et år, mange år…. Jeg kan ikke gi noen garanti! Tannlegen så på meg med et velmenende blikk. Han virket egentlig oppgitt. Jeg følte det var et tåpelig spørsmål. Men like fullt var det et viktig spørsmål. For meg.

Det er mange år siden dette hendte. Det var i forbindelse med en rotfylling. Jeg ville vite hvor lenge dette kom til å holde? Ville gjerne ha litt igjen for kostnaden. Rotfylling er ikke bare vondt. Det koster penger også. Masse penger.

Heldigvis gikk ikke tannlegens dystreste spådommer i oppfyllelse. De levende organismene inngikk et slags forlik med tennene mine. De ble enige om å leve i fred og fordragelighet. Enn så lenge… Heldigvis!

På samme måte som tannlegen ikke kunne gi noen garanti, er heller ikke planter noe pålitelig papir. Det er ikke alltid det går som en har tenkt seg. Blomstene kan ha sykdom eller småkryp som gjør stor skade. Brunsnegler kan valse over nyplantinger i løpet av en natt. Snart er alt borte. Ikke en eneste grønn spire igjen!

Men så hender det også at planter en kjøpte, aldri blir annet enn svart jord – uten det minste tegn til fremgang eller spiring! Sånn er det hvert år. Noen år verre enn andre. Dessverre har dette fenomenet rammet minnehagen også. Det ser ut for at de to stålblå Iris germanica «Sky search» som jeg har presentert i to blogginnlegg tidligere, ikke kommer til å pryde minnehagen likevel. Ei heller den ene av de to Dahliaene jeg kjøpte.

Sånn er livet, for ikke å si plantelivet! Har ventet tålmodig i nesten to måneder. Nå får jeg finne en erstatning. Og postordrefirmaet som leverte blomstene, har godskrevet min konto med 192 kroner allerede. Årets salgssesong er over for deres vedkommende, men jeg har altså penger tilgode til neste år. Så får vi håpe at jeg er heldigere denne gangen… For to år siden handlet jeg hos et annet plantefirma. Fikk tilgodeseddel på 100 kr som jeg kunne bruke «neste sesong». Det hjalp ikke mye… neste sesong var firmaet konkurs!

Sånn er også livet….

Ha en hyggelig dag!  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *