Til minne om...

Vanskelig problemstilling… Fortell hva du mener!

Det skjer uforutsette ting stadig vekk. Ikke alltid går det slik man hadde tenkt seg det. Noen ganger ergrer det oss, andre ganger kan det uventede bli vendt til en hyggelig overraskelse, noe positivt. Så også i Viktors hjørne, minnehagen for mitt avdøde barnebarn.

Hagen er ment å være påfallende blå. I ulike varianter av blomstrende blått skal bedet minne oss om den lille engelen som kom til oss, men som vendte om etter bare åtte dager…

Men nå har jeg fått et problem, og kanskje kan du hjelpe meg med dette? Du kan trykke på kommentar-feltet øverst og skrive hva du mener. Saken er følgende:

Det fins altså utelukkende blå blomster i minnehagen. I hvert fall på papiret! Men en av blomstene, den som du ser bak til høyre på bildet, som var kjøpt fordi den var lyseblå, har tydeligvis bestemt seg for å være hvit! Det er slik naturen er. Uforutsigbar og forunderlig. Kall det gjerne tilpasningsdyktig… Bildet viser et utsnitt fra minnehagen, og planten det gjelder, Bergstensfrø – Pete’s Favorit. Egentlig lyseblå, men like fullt hvit.

Den troner øverst i bedet, ikke midt på, men litt ute på siden. Omgitt av mange blå skjønnheter. Kanskje kan den symbolisere engelen Viktor, som holder overblikk over oss og de andre plantene i bedet. Dette blir vel å trekke det litt langt, men det er mye fin symbolikk i det likevel…

Som sagt; planten skiller seg ut. Den er den eneste ikke-blå. Spørsmålet er; hva synes du…? Skal den bli værende, eller skal jeg flytte den til et annet bed? Etter hvert som tiden går, vil Bergstensfrø bre seg ut over fjellet og lage et hvitt teppe øverst i hjørnet. Ved siden av seg har den to søskenbarn, samme plante – men i tydelig blått. Også disse vil bre seg ut over.

Nå trenger jeg et råd fra deg, gode bloggfølger: Hva synes du? Skal planten bli værende i minnehagen – eller skal jeg flytte den? Trykk på «kommentarer» og fortell hva du mener…

 

Foto: John Steffensen 2011

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *