Blogg

Mine tanker går til dem som ikke kan feire 17. mai i dag

Gratulerer med dagen, alle trofaste bloggfølgere! Håper nasjonaldagen blir en minnerik opplevelse for dere alle! Uansett vær- og føreforhold 🙂

Synd at det skulle bli forholdsvis kjølig nå som vi har hatt nydelig vær så lenge. Men det har vært verre tilstander enn dette. Har endatil opplevd snø 17. mai i Bergen! Mange ganger har vi dessuten feiret grunnlovsdagen uten antydning til grønt på lauvtrærne. Men i år er det annerledes. Nå er det frodig grønt på de fleste trær. Praktfullt!

I minnehagen blir det mer og mer blomster. Jeg liker imidlertid dårlig at de to knollvekstene; Iris germanica «Sky Search» (bildet) som ble plantet 2. april, fremdeles glimrer med sitt fravær. Har ikke sett snurten av dem ennå 🙁 

Det finner jeg noe foruroligende. De kan sikkert fremdeles dukke opp, men dersom disse plantene skal bli så praktfulle som brosjyren viser at de blir, bør de snart komme til syne. For å kompensere for det som forhåpentlig bare er et midlertidig fravær, plantet jeg i går en Blåkorg midt mellom der hvor irisene skal titte frem. Som du ser av bildet, er «Sky Search» en praktfull blomst. Det kan nok være at bildet lyver en del, for det er ikke alltid at blomstene blir så billedskjønne som katalogene gjerne vil ha dem til å være. Øverst i «Viktors hjørne» står en annen iris,og den er aldeles praktfull. Det er den selvplantede irisen som jeg presenterte i et av de første blogginnleggene mine, og blomsten som er Minnehages heading og kjennemerke (helt øverst på bloggen); Iris sibirica «Silver Edge».  Denne har nå gjort seg klar med nye blomsterstender, så om noen uker vil de brette seg ut i all sin prakt. Gleder meg 🙂

overblikk seng (317x479)

Forøvrig går mine tanker til alle foreldre, søsken, besteforeldre, onkler og tanter som i stedet for å feire 17. mai på tradisjonelt vis, har et alvorlig sykt barn innlagt på sykehus. Felles for disse er at de over hodet ikke har tanke for noen feiring av nasjonaldagen. Det som har fokus er at deres kjære og høyt elskede barn skal kunne bli helt frisk igen. Alt annet blir uvesentlig i en slik situasjon!

 

Fotos: Øverst; Zimtrade AS (med velvillig tillatelse). Nederst: John Magnus Steffensen 2011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *