Hage

Hagestell med alt på stell…

Arbeidet med minnehagen går fremover. I dag har jeg plantet ut flere av staudene som skal pryde Viktors hjørne. Jeg ble ikke ferdig, hadde en del annet hagearbeid å gjøre også. Det er mye som venter på tur, skjønner du.

Jeg vil gjerne gi deg et godt tips først som sist. Dersom du har høyttrykksspyler og trenger å fjerne mose, grønske m.v. tett inntil blomsterbed, eller du har steiner og knauser oppe i selve bedet; så bør du gjøre spylejobben nå! Det fine er at de aller fleste plantene nesten ikke har blader i øyeblikket, og dermed blir det ikke så mye søle og skit på blomstene. Dette kommer til å bli mye verre om en uke eller to. Da må du spyle plantene også…

Stauder trenger vann, som alle andre planter. Men når de først har etablert seg, står de godt plantet i jorda. Dermed trenger de mye mindre pass enn sommerblomster som står i kasser, krukker og kar.

Noen uker etter at staudene har kommet i jorda, kan du nesten glemme alt som har med vanning å gjøre. Da klarer de seg med den naturlige vanningen; dvs. regnfall. Vær likevel oppmerksom på at i lengre tørkeprioder, så må også stauder ha vann. Hvor mye og hvor ofte avhenger av hvilken staude det er snakk om, og hvor tykt jordlaget er. Blir det lenge tørt, vil en skikkelig rotbløyte en gang i uken være mye bedre enn litt hver dag.

Om våren kan det være nødvendig å vanne steder i hagen der det er lite jord, og hvis plantene har begynt å vokse. Dette kan også være nødvendig selv om det fremdeles ligger flekker av snø i hagen.

Så vil jeg gjerne vise deg en smart greie. Et lite minidrivhus, kjøpt hos Clas Ohlson for 199 kr. Her står noen av plantene til «Viktors hjørne» i ly for vær og vind. Ved kraftig regn – eller kjølig trekk, er det bare å dra ned glidelåsene. Genialt enkelt og til en svært overkommelig pris.

Foto: John Steffensen 2011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *