Til minne om...

– When will they ever learn?

Gårsdagens NRK-dokumentar om mirakel-elefantungen i dyrehagen var interessant, spennende, lærerik… og ikke minst tankevekkende. En fødende elefant er ikke hverdagskost i en dyrehage. Derfor var det mange som fulgte dramaet fra sidelinjen. Ikke bare gjennom media, men et helt team av veterinærer, dyrepassere og andre som ville bivåne begivenheten, hjelpe til, oppmuntre, støtte. foreta undersøkelser, ta ultralyd osv. osv.

Midt i dramaet kom en av veterinærene med følgende uttalelse: Når fostervannet går, må elefantungen ut innen 12 timer, hvis ikke blir det farlig for den!

Innen 12 timer! Hos en drektig elefant. Innen 12 timer måtte elefantbabyen ut, hvis ikke kunne den komme til å dø! Det er tydelig at veterinærene og dyrepasserne i dyrehagen har forstått noe vesentlig angående fostervannsavgang og babyens tilstand. Enn om flere kunne ta inn over seg at elefanter ikke er noe unntak i pattedyrenes verden? Er det farlig for elefanter – som endatil har et helt ekspertteam som back up i dyrehagen, er det ikke mindre farlig for mennesker… At fødende blir liggende i dagesvis etter fostervannsavgang er farlig, både for barnet og kvinnen. Det har vi utallige eksempler på. Når vil fødselslegene på KK ta dette inn over seg? When will they ever learn…? 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *