Blogg

Jeg møter meg selv i døren

 

Ingen hage uten planter. Ingen planting uten jord. Ingen handling uten plan…

Jeg klør i fingrene etter å begynne. Men så snør det igjen… Mars er ikke mild, men det lysner i april!

Litt snø gjør for så vidt ingen ting, hadde det ikke vært for at jorden er stein hard!  Kong Vinter holder fremdeles sin kjølige hånd over det meste.

Nå har jeg forresten møtt meg selv i døren. Det er som kjent ikke smart, særlig ikke hvis en gjør det med åpne øyne! Det handler om det å kjøpe planter på nettet. Jeg har gjort dette tre ganger tidligere, og ingen av dem var noen særlig suksess. En av de jeg handlet hos, og som dessverre ikke hadde like god kvalitet på alle plantene, var (og er) mer opptatt av å pådytte potensielle kunder en mengde gratistilbud. Disse ser fjonge og fine ut i brosjyrene, men dersom du ikke leser det med liten skrift, som f.eks. størrelsen på premien, blir du sørgelig skuffet når pakken kommer hjem til deg. Jeg har endatil opplevd at en hagegjenstand som var avbildet med kunstferdige og flotte dekorasjoner, ble levert umalt – uten dekor! Det ble opp til hver enkelt å gi gjenstanden sitt personlige uttrykk/design, fortalte de…!

Har som kjent handlet på postordre tre ganger tidligere. På en skala fra 1 til 6 – der seks er best, har graden av tilfredshet vaket rundt 1 og 2. Det er plantene som ofte svikter. Hos en av forhandlerne var endatil den dyreste planten knekt like under jordskorpen. Den var vissen og «tok kvelden» få dager etter ankomst. Fikk riktignok en erstatningsplante, men først etter 5 uker – på grunn av utsolgt lager… Da var hagesesongen omtrent halvveis!

Men nå har jeg altså, i pur iver etter å gi Viktor de vakreste blomstene, bestilt planter på nettet igjen! Det er her jeg får døren rett i fleisen… Dette hadde jeg jo lovet meg selv; at jeg aldri mere skulle gjøre! Trøsten for være at jeg denne gangen har handlet hos to forhandlere som jeg ikke har hatt noe å gjøre med tidligere, men som fremstår som rimelig seriøse – uten allskens stas og fjas, som en likevel ikke har nytte av…

Om dette er en lur plan, vil vise seg… Ett er i hvert fall sikkert: Den største bestillingen er allerede ankommet (bildet), og innholdet i sendingen fortoner seg bra. Så får vi håpe at jeg (og den som skal æres med minnehagen; nemlig lille Viktor) blir fornøyd med det som sakte, men sikkert kommer til syne utpå vårparten.

Om bare den enerverende snøen (eller var det sneen) kunne gi seg mens leken er god…!

Foto: John Steffensen 2011

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *