Til minne om...

I en hage av minner vi møtes hver dag i kjærlighet

I dag er det 38 dager siden Viktor døde. Opplevelsen av at dette ikke bare var et uventet, men også et unødvendig dødsfall, er blitt forsterket. Jo mer vi nøster i saken, jo mer vi leser og hører, jo flere vi snakker med – desto sterkere blir følelsen av at Viktors bortgang skyldtes menneskelige forhold. I skrivende stund vil jeg være forsiktig med å plassere skyld og uskyld, men i tiden som kommer, vil jeg gradvis uttrykke hva jeg mener var årsaken till at Viktor ikke lenger er blant oss, at han er blitt den vakreste engelen…

I en hage av minner vi møtes hver dag i kjærlighet… Ved å nyte den fremtidige minnehagen – med alle sine blå blomster (der noen av dem endatil er meget sjeldne), vil vi minnes vår lille engel…. Vi skal aldri glemme deg, Viktor! Små føtter har satt dype spor…   


 

 

 

 

 

I den planlagte minnehagen vil det, som jeg har skrevet før, bli plass til flere stauder. Planter du en staude og gir den gode og riktige vekstvilkår, vil du med lite stell få en årviss blomstring og vekst. Staudene forandrer seg i takt med årstiden og blir aldri kjedelige! Planlegger du hagen godt, kan du sørge for at det fins blomster fra tidlig om våren til langt ut på høsten. Klipper du ikke ned staudenes blomsterstengler ved sesongslutt, kan du endatil nyte vakre frøstender dekket med rim om vinteren…

I Viktors hjørne fins det et fjellparti. I tørre,små jordlommer kan en plante lave, teppedannende stauder med dype røtter som finner veien ned gjennom sprekkene for å samle vann og næring. Etter hvert brer disse lave staudene seg utover fjellet som dyner. Ulike sildrer (Saxifraga sp.) og vårfloks (Phlox subulata) er eksempler på gode fjellplanter. Disse tåler tørke meget godt og elsker sol! Den slags planter vil aldri kunne overleve i et overfylt blomsterbed med våt jord.

Jeg har i bestilling, hos en annen forhandler, flere slike teppedannende stauder. En av dem; Bergstenfrø Heavenly blue (lithodora diffusa) har jeg fra før. Den er aldeles nydelig! Dessverre ser det ut for at barfrosten har tatt knekken på den i vinter, så for sikkerhets skyld har jeg bestilt flere. Bergstenfrø er en oppsiktsvekkende liten staude som du er nødt til å bli glad i. En av disse skal få plass i Viktors hjørne…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *