Hage

Det kribler i de grønne fingrene

Jeg klør i fingrene etter å komme videre i «Viktors hjørne»… Nå er det like før jeg starter gjødslingen av hagen. En hovedregel er at gjødsling foretas rett før eller når plantene er i god vekst. Etter juni måned bør en imidlertid være ytterst varsom med å tilføre plantene næring. Dersom en ikke er edruelig med dette, og gjødsler videre gjennom sommeren, fremmes det ny og forlenget vekst, noe som kan skade plantene.

Plantene trenger næring for å bygge opp stilker og blad, sette blomster og frø, samt muliggjøre lagring i overvintringsknopper og røtter. Bruker du kunstgjødsel, er det viktig at du følger bruksanvisningene – ellers kan du fort gjøre mer skade enn nytte. Hvis du derimot velger naturgjødsel, er faren for overgjødsling betydelig mindre. I naturgjødselen er næringsemnene mindre konsentrerte, samt at næringen frigjøres langsommere og i mindre doser.

Så får jeg se hva det blir til… Gjødsler jeg i denne eller neste uke…? Jeg må sjekke langtidsvarselet før jeg treffer mitt endelige valg.  Ett er sikkert: «Viktors hjørne» skal bli en frisk, frodig, liten blomsteroase. Skal jeg få til det, må plantene ha optimale vekstvilkår. Det håper jeg at jeg klarer å gi dem!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *