Til minne om...

Mamma: – For meg er hvitt Viktor sin farge!

I dag er det tre måneder siden lille Viktor forlot oss, og i dag får mamma og pappa trolig vite årsaken til at gutten bare levde i åtte dager… Den endelige obduksjonsrapporten skal gjennomgås. Spennende timer, spør du meg.

I går var det mange som besøkte bloggen min. Det var hyggelig! En god del responderte på problemstillingen hvorvidt den hvite planten skulle få bli værende i bedet, den som egentlig skulle ha vært blå – eller om den skulle flyttes til et annet sted i hagen. I så måte den eneste planten i Viktors hjørne som ikke har blå blomster. Hva bør jeg gjøre? Beholde den i bedet – eller flytte den til et annet sted? Mange engasjerte seg i dette.

Felles for alle svarene var; la planten bli værende! Her er noen av reaksjonene:

– Kanskje den kan symbolisere noe med at det er ingenting som er sikkert her i livet?

– Behold den hvite. … Jeg synes symbolikken med en hvit engel er så nydelig!

– La den bli. Sånn er naturen. Og dermed; sånn er livet! Dette hendte av seg selv, da er det nok meningen at den hvite skal bli en lekker kontrast.

– Som katolikk må jeg si at blått også er jomfru Maria sin farge, og ang. den hvite : Selvsagt kom der opp en liten hvit engel for å peke på alt det blåfargen skulle symbolisere.

– Jeg ville latt den stå. Tanken på at det er et tegn – eller har en symbolsk mening, er så vakker!

– Du planter ned en plante du tror er blå, men som viser seg å bli hvit. Det er kanskje ikke en tilfeldighet, kanskje den blei valgt. Det er mer mellom himmel og jord, det er sikkert! Jeg opplever det hver dag.

– Hvit står for renhet, fred og åndelighet. Derfor skal du beholde den hvite blomsten.

Dette er noen av svarene jeg fikk. Så må jeg også legge til hva Viktors mamma og pappa mener.

Mamma: – For meg er hvitt Viktor sin farge. Hvite roser vil alltid minne meg om ham. Selv om Minnehagen skal være blå, gjør det ingenting med et lite hvitt innslag.

Pappa: – Om ikke annet, er det et symbol på at livets vei langt fra kan planlegges til minste detalj; uventede hendelser skjer. Viktor er definitivt et eksempel på dette.

 

Jeg vil komme tilbake til dette og mye annet de neste dagene…

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *