Blogg

Dette kan ikke Haukeland universitetssykehus være bekjent av…

Det feilet ikke Viktor noe som helst. Han var frisk! Den endelige obduksjonsrapporten fastslår dette. Likevel døde babyen av fødselsskader bare 8 dager gammel… Du forstår sikkert hvor utrolig bittert dette føles!

Det er veldig mye som kunne ha vært sagt og skrevet om det fatale som skjedde 26. januar 2011. Jeg ønsker ikke å gå i dybden, fordi Helsetilsynet nå skal vurdere saken og finne grunnen til at dette gikk fryktelig galt. Spørsmålene er mange – og flere av dem ubesvarte. Hva var årsaken til at Viktor fikk hjertestans? Hva punkterte lungene hans? Hvorfor sviktet gjenopplivingen?

Jeg mener at Haukeland universitetssykehus umulig kan være bekjent av det som hendte med Viktor. Jeg har sagt det tidligere og sier igjen: Det var mange faktorer (indikatorer) som hver for seg – eller sammen – skulle tilsi at barnet burde bli forløst ved keisersnitt. Likevel valgte man å fortsette den vaginale fødselen – og satset på at dette kom til å gå bra. Også det viste seg å være en feilvurdering.

Jeg liker dårlig at politikerne skyver de store sykehusene foran seg, og påstår at det er best at fødsler skjer ved store enheter med mye kompetent personale. Viktors tilfelle viser til fulle at bøttevis av ekspertise, samt all verdens apparatur og monitorering, i seg selv ikke gir noen som helst garanti for at fødsler går så meget bedre i slike institusjoner. Selv et universitetssykehus er ingen sikkerhet i så måte… 

filter ang strok 0252 (400x457)

Foto: John Steffensen 2011

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *