Hage

Nattefrost til besvær

Minnehagen blir mer og mer blå for hver dag. Skal ta bilde av den senere i dag, da ser du sikkert at ting er på gang. Det er det nydelige – og ikke minst varme påskeværet – som har ordnet dette. Det gjelder om å følge med i svingene slik at nyplantingene ikke får tørke ut de første to ukene. Men plantene skal ikke druknes heller. Husk det jeg skrev om skikkelig rotbløyte en gang i uken (evt. hver femte dag). Ikke driv med smådusjing. Dette har plantene kortvarig glede av (om de i det hele tatt kan nyttiggjøre seg denslags…)

Til natten skal du imidlertid passe på. Meteorologene varsler nattefrost flere steder. Dette er skummelt for bl.a. sommerblomstene og div. knollvekster som begonia o.l.. Du trenger ikke å bekymre deg for stemorsblomsten, med indre gradestokken kryper langt under null. Heller ikke roser, busker, rhododendron e.l. lider særlig  av noen minusgrader. Verre er det for flertallet av de engangsblomstrende sommerplantene. Du kan risikere at de dør i løpet av en eneste natt.

 

 

 

 

 

 

 

Det er lett å tro at sommeren er kommet for godt. Men vi er bare i april, og april er en lunefull måned. Den er ikke til å stole på – uforutsigbar så det holder. Derfor skal du ta dine forholdsregler. Ikke vær for utålmodig. Vent med å plante ut lobelia (bildet), petunia og begonia. Det kommer en tid for dem også, men april er ikke deres beste måned. April kan fort bli mer enn disse plantene makter… Har du allerede plantet slike blomster, kan du forsøke å dekke dem litt til. Det er ikke mange timer med minusgrader det er snakk om, så det kan gå bra med tildekking.

Men som sagt: Slapp av mht. staudene dine. De klarer seg nok…

Jeg skriver mer senere i dag. Ha en riktig hyggelig 2. påskedag!

 

 

 

 

Foto: Lobelia (en av sommerblomstene som ikke tåler nattefrost). Foto: Zimtrade AS (med velvillig tillatelse)

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *