Hage

Den vakreste hagen…

Hagen til minne om Viktor får blå blomster. De skal minne oss om den lille gutten som besøkte oss, men som dro igjen etter bare åtte døgn. Et vell av blå blomster, som i «Viktors hjørne» vil bli oppfattet som harmoniske. Fordi plantene tilhører en begrenset del av fargesirkelen, og fordi de ikke står i skarp kontrast til hverandre, vil hagen oppleves rolig og eksklusiv.

Mange nybegynnere gjør den feilen at de lar seg fascinere av enkeltplanter, og glemmer kanskje at de ikke passer særlig godt sammen med de andre blomstene i bedet. Det kan være mange grunner til at planter ikke matcher hverandre særlig godt. Det kan være alt fra ulike krav til jordsmonn, ulik høyde, ulikt plassbehov, ulike ønsker om lys og skygge, osv.  Dersom du lar deg friste av forskjellige «knallfarger» (dvs. sterke farger på blomstene), og mikser disse sammen i ett og samme bed, vil bedet fort virke unaturlig og kunstig. En må gjerne velge sterke farger, men disse fungerer best når de nyanseres med beslektede farger innenfor et avgrenset område.

Velg farger som uttrykker den stemningen du ønsker å skape. I minnehagen for Viktor blir det blått fordi dette er babygutters farge; blå labber, blå sparkebukse, blått sengeteppe…. At jeg velger å variere innenfor en og samme farge, skaper ro og balanse, en assosiasjon til den lille engelen som besøkte oss i noen få hektiske dager… 

Selv om vi ikke fikk mye tid sammen med den lille gutten, vil han forbli i våre hjerter. Det skal minnehagen være et synlig tegn på. Der hvor Viktor er nå, har han det godt. Det er jeg overbevist om. Men vi andre må leve videre uten ham. Nå er han blitt den vakreste engelen… og et sted i Bergen førsøker jeg, bestefaren hans, så godt jeg kan å lage det vakreste bedet – i himmelens fargetoner. For å hedre mitt barnebarn… 

Foto: Zimtrade AS (Med velvillig tillatelse) Illustrasjonsfoto som viser farger godt avstemt til hverandre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://bloggurat.net/minblogg/registrere/f33023adb3b4679a2c71fd6c17d141767c2cbe68
 

7 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *